25.01.2021
Guide til vedligeholdelse af drivhuset
Skal drivhuset klargøres inden sæsonen for alvor går i gang? Det kan være en rigtig god ide at gøre drivhuset rent inden sæsonen starter, da det kan være med til at øge væksten i det. Derudover er det bare lækre at være i drivhuset, når der er pænt og rent. Vi kender det ihvertfald selv, at når det roder i drivhuset, er det sværer at tage sig sammen til at komme i gang.
Nem rengøring af drivhuset
Det første man typisk bemærker, når man kommer ud til sit drivhus, er de algegrønne vinduer. Algerne har frit fået lov til at sprede sig hen over vinteren. Det er ikke så kønt at se på og gør at man ikke får alt sollyset ind, hvilket man jo gerne vil have i sit drivhus. En god måde at få ruderne rene igen, er ved at tage en opvaskebørste og en spand med brun sæbe og lunkent vand og så ellers bare i gang med at skrubbe. Man skal sørger for at komme godt rundt i hjørnerne. Lad sæben sidde i ca. 15 min. Dette giver sæben nok tid til at opløse alger og snavs. Efter de 15 min er gået skyller man siderne af med vand fra vandhanen eller vandslangen.
Klargøring af jorden
Inden man går i gang med at klargøre jorden, vil man lige rydde lidt op i drivhuset. Start med at tage diverse drivhushylder, vandingsbakker og eventuelle borde og stole ud. Dette giver bedre plads at arbejde på. Vores bakkebord er utrolig let at folde sammen og behøver ikke meget plads. Sørg for at smide alle planterester ud, da der kan være skadedyr og måske plantesygdomme i jordens overflade, eller hvis man har nogle små rester liggende. Det kan være en god ide at erstatte det overfladejord man fjerner, med kompost. Når dette er gjort, skal man sørge for at vande jorden godt. Jorden har ikke fået vand hele vinteren og kan derfor godt tåle en del vand. Hvis jorden stadig er lidt for kold og hård, men du ønsker snart at komme i gang, kan du ligge et stykke plast over jorden efter du har vandet den. Dette er med til at varme jorden hurtigere op, hvilket gør at du kan komme i gang med at plante hurtigere.
Nye drivhushylder eller vandingsbakker?
Det er også nu man kan gøre op med sig selv om de gamle drivhushylder skal blive eller om man skal have nogle nye. Alle vores drivhushylder er produceret i Danmark. De er alle vandtætte og har alle mulighed for et af vores kapillærer vandingssystemer. Et kapillæret vandingssystem gør det let og overskueligt for dig at vande alle dine planter på samme tid. Grundprincippet i vores system er tyngdekraften. Man skal blot vande i den øverste hylde og så sørger vandet selv for at sprede sig til de andre. Ligger man vattex i bunden sørger det for at fordele vandet jævnt, så alle planterne har mulighed for at suge vand, når de har brug for det. Vores vandingsbakker gør det let for dig at vande og flytte på planterne. Bakkerne er i kraftig genbrugsplast. De giver dig mulighed for at tage nogle planter fra haven eller drivhuset med ind om vinteren. Specielt havens blomster skal indenfor at stå vinteren over for ikke at dø. Man kan både flytte, men også lade planterne stående i bakkerne. Dette gør det også lettere at vande dem alle på samme tid.