Bålfade

Bålfade skaber den perfekte hygge året rundt. Om sommeren er det dejligt at samles omkring et bål til madlavning og hygge. Både børn og voksne nyder den særlige stemning, som et bål skaber. Vores store udvalg af bålfade i forskellige materialer, former og størrelser sikrer, at du finder det perfekte bålfad til din have. Med en utrolig lang levetid på minimum 10 år kan du nyde haven året rundt med vores bålfade.

Filter
Bålfad med høj kant - Ø120

2.999,00 kr.
Bålfad med høj kant - Ø150

4.999,00 kr.
Bålfad med høj kant - Ø60

999,00 kr.
Bålfad med høj kant - Ø80

1.299,00 kr.
Bålgrill på ben med rist

4.999,00 kr.
Brændeskjuler med bænk

4.999,00 kr.
Eldur bålfad Ø75

999,00 kr.
Firkantet grillrist - 80 x 80

699,00 kr.
Firkantet ildbord med grill

9.999,00 kr.
Grillrist Ø82,5 cm

749,00 kr.

Hvorfor vælge et bålfad?

Hos Zinkbakken.dk forhandler vi forskellige varianter af bålfade. Alle fadene er dansk produceret og i en kraftig kvalitet. Når du investerer i et bålfad fra Zinkbakken, får du et produkt, der holder mange år frem, og som du og dine børn vil få glæde af igen og igen. Fadene uden kant og fødder er et rigtig godt fundament for et bålsted. Dette giver et sikker sted at fyre og det vil kunne holde i rigtig mange år.

Vores produkter bliver også brugt i institutioner, skoler, børnehaver, erhverv og andre steder, hvor kvaliteten skal være i top.

Du vælger selv om du vil afhente bålfad direkte hos os, ellers tilbyder vi fragt til billige penge. Vi sørger naturligvis for hurtig levering af dine varer. Det er således nemt, at handle bålfade hos Zinkbakken.dk. Foruden bålsted, forhandler vi også bålpander af god kvalitet, som er velegnet til at lave pandekager, spejlæg eller lign. over bål. Disse bålpander er altså uundværlige, når der skal laves mad over bål.

Et bålfad sørger for at øge temperaturen, hvilket gør at bålet ikke ryger så meget. Fadet holder bedre på varmen i forhold til, hvis man har lavet et bål på jorden. Det gør at bålet hurtigere kommer op i temperatur, som gør at bålet brænder bedre. Derudover gør den hurtige stigning i temperatur, at bålet ikke ryger ligeså meget. Et bålfad giver også mulighed for at flytte det rundt i haven. Dette er smart, hvis der er andre læ steder i haven. Det gør også at man ikke behøver at se på de bare pletter, som kommer efter man har haft en bålplads i haven.

Vores stål bålfade med høj kant er produceret i 4 mm stålplade (jern). De er alle valset op i facon på special maskiner. Det betyder en større styrke end et støbejerns fad, idet der ikke er revner i valset stål, og dermed kan det blandt andet ikke frostspringe som et støbt fad kan. Ja det er næsten uforgængelig. Procestiden for at lave et valset fad er længere end et støbt fad, idet det skal trykkes op i form af flere omgange, hvorefter kanten skal skæres ned og rettes til, så den er i perfekt vatter. Langt de fleste af vores bålfade er produceret i Danmark. Kvaliteten på dem er i top, og vi har selv et, som har holdt i 8 år indtil videre. Vi regner stærkt med at det kan holde i 8-10 år endnu.

Bålfad til haven

Vi forhandler forskellige varianter af bålfade. Alle fadene er dansk produceret i en kraftig kvalitet. Vores bålfade holder mange år frem, og som du og dine børn vil få megen glæde af. Forestil dig, at I kan hygge sammen med snobrødsbagning eller måske riste skumfidusser, mens i snakker og bare er sammen. Der er rig mulighed for skøn bålhygge med et af vores gode fade, der også pynter i haven, når du ikke har tændt op i det. Vores produkter bliver brugt i institutioner, skoler, børnehaver, erhverv og andre steder, hvor kvaliteten skal være i top. Der findes flere forskellige designs i vores sortiment, hvor nogle er med håndtag og andre med huller til regnvand. Nogle er store, mens andre er små. Når du kender dit behov, så er det nemt for dig at finde det rette fad.

Billige bålfade og hurtig levering

Du kan købe og afhente dit bålfad direkte hos os. Vi tilbyder selvfølgelig altid billig fragt fra 39,- DKK, hvis du ikke selv kan afhente. Derudover sørger vi naturligvis også for hurtig levering af dine varer. Det er således nemt at handle bålfade hos Zinkbakken.dk. Find inspiration her på siden, og vi garanterer mange hyggelige stunder i flammernes skær. Bålfadene i jern og corten får den smukke rustfarve.

Bålsted i haven

Lav det perfekte bålsted i haven med en bålfad eller et bålsted fra Zinkbakken.dk. Vi ser en tendens til at flere og flere får et bålsted i haven. Dette skyldes nok en større lyst til at være udenfor blandt forældre og unge. Med et af vores bålsteder på ben, kan man få et rigtig fint bål, som kommer lidt op i højden. Dette giver det et lidt mere svævende look, men gør det også rigtig flot at se på, da man kan se flammerne igennem metallet. Det har et meget middelalderligt udtryk og er meget rustikt.
Man kan også lave et bålsted med et bålfad. Hvis bålfadet graves lidt ned i niveau, er den et perfekt underlag til et bål. Det er derudover også visuelt et flot element i ens have.

Vores runde højbede kan bruges som bedafgrænsning for at indramme bålstedet. Dette giver et flot skarpt udseende. Det gør også at man har lettere ved at holde det fri for ukrudt og græs.

Mange kan lidt at tilbringe tid i haven når solen skinner. Uanset om det er sommer eller vinter er haven et dejligt sted at være og med et bålsted kan tiden i haven forlænges. Et bålsted er utrolig godt til at give varme og skabe en hyggelig atmosfære.

Bålfad med rist til madlavning

Da jeg var dreng, kan jeg huske at vi havde et fint bålfad cortenstål på terrassen. Det blev ofte brugt. Det blev for det meste brugt, når jeg fik venner over og jeg havde fået overtalt min mor til at lave snobrødsdej til os. Vi måtte finde tæpperne frem til sidst. Det er også blevet brugt til nogle fester. Om det er en sommerfest i haven eller en julefrokost indenfor er underordnet. Det skaber en lige hyggelig stemning.
Især vores bålfade på 80 cm er meget populære til madlavning. Dette er en god størrelse og her passer vores grillrist også perfekt til. Vores corten bålfade er særdeles velegnet til madlavning, da det har en højde der gør at man ikke skal bukke sig så langt ned. Et bålfad med rist gør at man kan lave næsten alt mad over bålet.

Bål med minimal røg

Når man laver bål i haven, vil man gerne undgå at genere sine naboer med alt for meget røg.

Vi har førhen lavet bål, hvor vores brænde stod lodret. Dette gav en del røg og det var svært at kontrollere, når det først begyndte at falde sammen. Vi prøvede derfor at ligge brændet vandret. Vi lagde brændet tæt og stablede brændet op herfra. Når man ligger brændet vandret gør det også at gløderne har sværere ved at falde ned og tænde flere lag. Det er også vigtigt at man ikke bruger for stort brænde. Mindre brænde gør det også nemmere at kontrollere.

Den sidste ting vi fandt ud af, var at man skal tænde bålet i toppen. Man skal lave sit bål bredest i bund og smallest i toppen. Dette gør at ilden har nemmere ved at brede sig ned over bålet.

FAQ om bålsted i haven

Går du med overvejelser om, hvorvidt du skal have et bålsted i din have? Men er du usikker på reglerne omkring det at have bål i haven? Læs vores FAQ, der besvarer de mest stillede spørgsmål. Har du spørgsmål til vores bålfade? Så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon 88 44 18 10 eller sende en mail på info@zinkbakken.dk.

- Hvilke regler er der for bål i din have?
- Må jeg lave et mindre bål i min have?
- Hvordan laver jeg en bålplads/bålsted i min have?
- Lav et fint bålsted i din have - Hvordan tænder man et bål sikkert?
- Sådan slukker du sikkert dit bålfad

Hvilke regler er der for bål i din have?

Der er ingen tvivl om, at et bålsted i haven er et virkelig hyggeligt samlingssted for hele familien. Her kan I nyde kvalitetstid med hinanden, fortælle hinanden gode historier mens I griller skumfiduser over bålet. Et bålsted gør det muligt at gøre de lyse sommeraftener endnu længere. Inden du laver et hyggeligt bålsted i din have, er det en god ide at have styr på reglerne. Her kan du læse, hvilke regler der gælder for bål i haven, og hvordan du laver et sikkert bålsted. Du må som udgangspunkt gerne lave et hyggebål eller lille lejrbål i din have. Det er bare vigtigt, du bruger rent og tørt træ eller træbriketter. 

Det er en god ide at undersøge på din kommunes hjemmeside, hvilke regler der er for bål i haven, da der kan være forskellige regler i de forskellige kommuner. Mange kommuner tillader ikke bål i parcelhushaver. Er det lovligt i din kommune, skal du være opmærksom på, der kan være en række regler, du bør sætte dig ind i, før du går i gang. Der er nemlig en begrænsning for, hvor du må tænde bål, og hvor stort bålet må være. Det er vigtigt at dit bål ikke er til gene for dine naboer. Du kan tage en snak med dine naboer, hvis du bor i tæt bebyggelse. På borger.dk kan du tjekke, hvad reglerne er i din kommune. 

Når du har sikret dig, at du gerne må anlægge et bålsted i din have, er der generelle regler, der skal overholde.

Huskeregler:

- Det er vigtigt at røgen fra bålet ikke generer dine naboer
- Sørg for at bruge tørt træ, da det ryger mindre end fugtigt træ
- Du skal have helt styr på afstanden mellem åben ild og bygninger
- De fleste kommuner tillader bål i haven til sankthansaften
- Du kan finde mere information på din kommunes hjemmeside, så du har 100% styr på reglerne om størrelse, afstande og hvad der må afbrændes
- Det er vigtigt, du udviser forsigtighed, når du har gang i bålet og sikrer dig at brandfare forebygges eller begrænses
- Sørg for altid at have forsvarlige rednings- og slukningsmuligheder i tilfælde af brand
- Det er vigtigt, du holder en sikker afstand til letantændelige overflader
- Husk, du ikke må tænde et bål i hård vind
- Det er vigtigt, at bålet er under passende opsyn, indtil ild og gløder er helt slukket, og indtil der ikke længere er fare for, at der efterfølgende opstår en brand 

Du kan læse mere om reglerne på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Må jeg lave et mindre bål i min have?

Ønsker du at tænde et mindre bål i haven, skal der tages højde for størrelse, sikkerhedsafstand og vindforhold. Et bål med en diameter på højst 120 cm, et bål eller bålfad bør som udgangspunkt følge: 

- Placer bålet mindst 10 meter fra bygninger
- Placer bålet mindst 15 meter fra nåletræsbevoksning, lyngklædte arealer og letantændelige områder
- Placeres mindst 15 meter fra letantændelige, brandfarlige eller brandnærende stoffer
- Er bålet placeret i et bålfad på mindre end 80 cm i diameter, må du gerne placere det tættere på bygninger end de 10 meter

Sådan laver du en bålplads/bålsted i din have

Der er flere veje til at lave en hyggelig bålplads i din have. Inden du anlægger bålstedet, bør du se på din haves muligheder, og hvad du vil bruge bålpladsen til. Er du usikker på, hvordan du skal komme i gang med at anlægge bålstedet, kan du læse med her: 

- Du skal starte med at afmærke bålpladsens form og størrelse. Du kan markere pladsen ved brug af pinde og snor. Du skal som minimum lave en diameter på 1 meter, så der er plads til brændet og til at holde en god sikkerhedsafstand til siddepladserne
- Grav græstørvet inden for dine markeringer væk med en spade
- For at skabe mere læ, skal du grave 20-30 cm ned i jorden - Det er en god idé at smide sand eller småsten i bunden af bålpladsen for at stabilisere
- Du kan afgrænse bålpladsen med mursten, natursten eller fliser, da det kan være med til at sikre, at ilden ikke breder sig eller brænder det omkringliggende græs. Udover sikkerheden er det også med til at give din bålplads et flot og dekorativt udtryk

Lav et fint bålsted i din have

Du bestemmer helt selv, hvordan dit bålsted skal se ud. Du kan både lave et stilet eller et simpelt et. Det er bare vigtigt, at du husker på at bruge materialer, som kan tåle varmen. Du skal også sørge for, at bålstedet er anlagt i en passende afstand til omkringliggende huse og beplantning. Du kan også lave en bålplads, der består af et bålfad. Hos Zinkbakken forhandler vi et stort udvalg af bålfade, du kan se udvalget her på siden. 

Der er som sagt flere måder at lave dit bålsted på. Du kan blandt andet lave dit bålsted ved at lave en ring omkring dit bålsted med nedgravede kampesten. Stenene skærmer, når bålet skyder, og de hjælper også med at holde ilden ude af græsset. Som en bonus hjælper de nedgravede sten også børn og snobrødselskere med at have et sted at hvile deres snobrødspind på.

Når du graver ud til dit bålsted, skal du gøre følgende: 

- Du skal starte med at afmærke bålpladsens form og størrelse. Du kan markere pladsen ved brug af pinde og snor. Du skal som minimum lave en diameter på 1 meter, så der er plads til brænde og til at holde en god sikkerhedsafstand til siddepladserne 

- Grav græstørvet inden for dine markeringer væk med en spade

- For at skabe mere læ, skal du grave 20-30 cm ned i jorden

- Det er en god idé at smide sand eller småsten i bunden af bålpladsen for at stabilisere.

- Du kan afgrænse bålpladsen med mursten, natursten eller fliser, da det kan være med til at sikre, ilden ikke breder sig eller brænder det omkringliggende græs. Udover sikkerheden er det også med til at give din bålplads et flot og dekorativt udtryk

Hvordan tænder man et bål sikkert?

Du bør altid tage nogle forbehold, når du vil tænde dit bål. Det er vigtigt, at du tænder det korrekt og sikkert, så der ikke sker en ulykke. Når du tænder op i dit bål, skal du altid bruge rent og knastørt træ. Det er også vigtigt, at det træ, du vil bruge, hverken er malet eller trykimprægneret, da det kan forårsage giftigt og miljøskadeligt røg. Bruger du træ, der er fugtigt, kan det producere store mængder røg, og derfor anbefaler vi dig, at du kun bruger tørt træ.

Det er også en god ide at bruge forskellige størrelser brænde, når du vil tænde et bål. Ønsker du hurtigt at sætte gang i dit bål, så kan du bruge optændingsbriketter. Når først der er ild i bålet, kan du begynde at smide mere brænde på. Et godt tip er, at du altid skal tænde bålet i toppen, da forbrændingen vil foregå bedre, og der vil være mindre røg. Vi vil også gerne minde dig om, at du aldrig må bruge brandfarlig væske som benzin eller sprit, da dette kan være meget farligt og i værste tilfælde medføre en eksplosion.

Du kan læse mere om sikker afbrænding på beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Sådan slukker du sikkert dit bålfad

Der er flere metoder til at slukke et bål. Det er vigtigt, at du gør det korrekt, så du undgår en ulykke. Du kan vælge at lade dit bål brænde helt ud. På den måde slukker bålet af sig selv, men ved denne metode skal du sikre dig, at bålet er helt slukket, inden du forlader det. Du bør derfor tjekke, om der er flere gløder, inden du går. Vil du gerne være helt sikker på, at bålet er slukket, kan du hælde en lille smule vand på det. 

Ønsker du selv at slukke dit bål, inden det selv brænder ud, kan du starte med at sprede bålet ud med en ildtang, pind, ildrager eller andet, som er modstandsdygtigt over for de varme gløder. Herefter kan du så hælde vand på bålet og fortsat rode i det med dit redskab. Dette skal du gøre, indtil alle gløder er slukket.

Lav dit bål i et bålfad

Kan du godt lide tanken om, at familien samles rundt omkring et bål, men er du ikke glad ved tanken om at tænde et bål med åben ild i din have eller på terrassen? Så kan du vælge at købe et af vores bålfade. De pynter både flot i din have og de hjælper dig med at styre bålets omfang. Du kan se udvalget af bålfade her på siden.

Guide til bålfade

Populære produkter i "Bålfade